cn wkc 2014

Peste 500 de copii au participat la naţionalele de karate, organizate la Braşov

Sala Sporturilor din Braşov a găzduit campionatele naţionale de karate WKC, pentru copii, competiţie organizată cu ocazia Zilei Copilului. Concursul a adunat la start 45 cluburi şi 550 sportivi până la 15 ani, coordonaţi impecabil de preşedintele Federaţiei Mondiale WUKF , Liviu Crişan , sportivi care au concurat la probele de kata şi kumite individual , kata şi kumite rotativ echipe .

Tinerii karateka şi-au dat întâlnire în cetatea Braşovului , oraş emblematic în calendarul competiţional al FRK WKC , unde si-au  disputat un mult râvnit loc pe podium şi titlul de campion naţional de karate WKC. Braşovul a fost reprezentat cu succes de CSU Braşov, clubul care a obţinut cele mai bune rezultate şi care dovedeşte preocuparea şi atenţia acordată tinerilor sportivi.
Prima zi de concurs a fost destinată sportivilor cu vârstele 6-12 ani .CSU Braşov a angrenat în concurs 4 sportivi, antrenaţi de sensei Dragoş Chiru, care la finalul zilei au bifat podiumul de 6 ori : Bacalu Andrei , Poteraş Luca şi Drăgoi Ion au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devenind campioni naţionali la kata echipe .
Pe treapta secundă a podiumului, câştigând medaliile de argint, au urcat pe rând : Aroşoae Daria -kumite feminin 9-10 ani , Bacalu Andrei - kata 3 kyu copii 9-10 ani , Bacalu Andrei - kumite rotativ, echipe copii 9-10 ani .
Ziua doua de concurs, destinată sportivilor cu vârsta de 13-14 ani, a angrenat 2 sportivi din sectia de karate shotokan a clubului CSU Braşov : Niculescu Claudiu şi Maftei Gabriel, care au câştigat medaliile de bronz, la kumite echipe rotativ, 13-14 ani.

Nesincronizarea conducerii WKC si a Comisiei de Arbitraj WKC ,care a influentat negativ rezultatul sportivei Tohanean Denisa , a umbrit organizarea impecabila a acestui Campionat National . - a declarat pentru media antrenorul CSU Brasov , Dragos Chiru .