Cupa Romaniei WUKF

7.10.2022 - 09:00 o'clock

toate varstele

Time remainingCountdown
expired


Link:


Link:
Vezi Evenimentul Aici !

International

Miercuri, Decembrie 15, 2021 427
Peste 700 de sportivi de la 59 de cluburi din România şi străinătate au participat la ” 12th WUKF European Champions Cup 2021 ”, care a avut loc la...

National

Duminică, Mai 29, 2022 182
Juniorii 3 , Juniorii 2 , juniorii 1 si seniori si-au disput titlul de campion national FRK WUKF, în weekend (27-28 mai 2022) , in Sala Sporturilor...

Cupe

Marți, Martie 29, 2022 168
In data de 26 martie a.c., Clubul Sportiv Karate JKA din Romania a participat la Cupa Transilvania , organizata de clubul Dragon Do din Targu Mures,...

Pregatire

Joi, Mai 26, 2022 53
Club Sportiv Karate JKA din Romania s-a aflat in perioada 21-25 mai 2022 , timp de 5 zile la Cantonament pentru pregatire lot si participare la...

Galerie foto

Utilizatori
476
Articole
356
Afișări articole
1837449

YOI- DACHI

Aceasta este o pozitie de asteptare care de adopta inainte de executarea unei miscari .Dupa executarea unui procedeu se revine de asemenea ,in Yoi . Se ramâne astfel câteva secunde inainte de relaxare .

Este o pozitie naturala : in picioare ,pe care le tineti distantate la latimea umerilor , pumni strânsi sunt usor departati de corp .Concentrativa forta in abdomen si muschi fesieri dar relaxativa umerii . Privirea este departata (in Fata) ,atenta . Sunteti pregatit de lupta . 

 zenkutsu-dachi.gifZENKUTSU DACHI - Pozitia spre inainte

Din pozitia Yoi deplasati inainta( in fata) un picior la o distanta egala cu aproximativ de doua ori largimea umerilor , apoi flexati ( indoiti ) genunchiul piciorului avansat ,care trebuie sa ramâna foarte incordat .Piciorul avansat poarta crca 60% din greutatea corpului . Piciorul din spate trebuie sa fie intors catre inainte la 45 grade fata de sol . Ambele picioare trebuie sa fie bine asezate in sol iar genunchiul piciorului din fata trebiue sa cada in dreptul degetelor de la picior .

Latimea pozitiei trebuie sa fie egala cu latimea soldurilor , reducerea ei va afecta stabilitatea pe sol .

Zenkutsu dachi ca pozitie puternic avansata se utilizeaza indeosebi pentru atac sau in executarea tehnici gedan barai 

Deplasarea : La inaintare , retragere sau intoarcere trebuie sa ramineti intr-o pozitie joasa , cu soldurile la acela si nivel .Picioarele ating usor solul .Nu trebuie sa ridicati calciiele la deplasare sau sa dansati pe virfuri ca la box .

In zenkutsu piciorul din spate trece in fata descriind un arc de cerc.Piciorul din fata se roteste spre exterior in timp ce piciorul din spate il depaseste  .

 kokutsu-dachi.gif
 KOKUTSU DACHI - Piciorul din spate indoit

  Piciorul din spate , puternic indoit (flexat) catre exterior poarta circa 70% din greutatea corpului . Calciiul piciorului din fata ,usor ridicat, este situat pe aceiasi linie cu piciorul din spate .Pozitiaa bustului este laterala fata de directia de inaintare .

Flexati piciorul din spate cit mai mult . Din aceasta pozitie trebuie sa fiti capabili sa dati o lovitura rapida de picior . Este o pozitie foarte buna pentru aparare .  

Deplasarea in Kokutsu . Piciorul din fata se roteste cu 90 grade spre exterior , in timp ce piciorul din spate trece rapid in fata si se aseaza pe virf cu calciiul usor ridicat .Trecerea piciorului din spate se face liniar.

 nekoashi-dachi.gif NEKO-ASHI-DACHI - Pozitia pisici

Este un kokutsu dachi restrins (limitat), utilizat in aparare ca si in atac si care se bazeaza pe mobilitatea (disponibilitatea) piciorului din fata pentru lovituri ,taoata greutatea corpului fiinda plasata pe piciorul din spate .Calciiul piciorului din fata este foarte ridicat iar piciorul din spate este usor indoit spre inainte . Pieptul este intors catre fata(inainte) .

 

kiba-dachi.gif KIBA DACHI- Calaretul de fier

Picioarele sunt departate la o distanta de aproximativ douo ori latimea umerilor si ramin paralele ,cu labele orientate spre inainte .Greutatea corpului este egal repartizata pe ambele picioare .

Daca rotizi labele picioarelor spre exterior va veti afla in pozitia shiko dachi.

Deplasarea in Kiba Dachi se face in lateral ; Un picior se incruciseaza (prin spate) cu celalalt pe directia de deplasare ,apoi se revine in kiba dachi ,celalalt alunecind prin fata in aceeasi directie  .

Chiru Dan Dragos

centura neagra 4 dan
Parteneriate Invatamant
Parteneriate publice
Structuri sportive
Parteneriate private