Openul Centenar Karate WUKF România anul 2018.

Peste 800 de sportivi de la 78 de cluburi din România şi străinătate au participat la ”Openul Centenar Karate WUKF România”, care a avut loc la Cluj-Napoca, pe 1 şi 2 decembrie.

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit de sportivii Federaţiei Romane de Karate WUKF prin această competiţie, dedicată marelui eveniment, la care au participat sportivi din 18 ţări.

„Prin organizarea acestui eveniment în Cluj-Napoca, oraş european al sportului, clubul organizator Politehnica, dar şi conducerea FRK WUKF, toţi sportivii membri ai cluburilor FRK WUKF, alături de prietenii şi colegii lor din cele 18 ţări prezente la start, au dorit să scrie şi ei în cartea istoriei o pagină plină de recunoştinţă...

In perioada 23-28 octombrie 2018, in complexul Malta Fairs & Convention Centre din Ta’ Quali, Malta, s-a desfasurat editia a 10-a a Campionatului European de Karate si prima Cupa Mondiala de Kobudo WUKF, 1400 de sportivi din 24 de ţări, reprezentând 57 de federaţii naţionale de profil, s-au aliniat la startul celei de a X-a ediţii a Campionatelor Europene de karate WUKF.  Municipiul Brasov a fost reprezentat cu succes la aceste întreceri de 2 sportivi legitimaţi la CS Karate JKA din Romania  pregătiţi de sensei Chiru Dragos .

De remarcat sportivul brasovean Dragoi Ion, component al lotului national, in urma disputarii barajului pentru locul 3 cu sportivul maltez, a obtinut...

Eveniment de amploare în comuna Ciorescu! În această localitate s-a desfăşurat Campionatele Mondiale de Karate Shotokan SKDUN .

Competiţia a adunat aproape o mie de sportivi din 30 de ţări. Participanţii ce au concurat în probele "kata" - lupta cu adversar imaginar - şi "kumite" - duelul propriu-zis.

Sportivii si-au masurat puterile în toate catgoriile de vârstă: copii, juniori, cadeţi, tineret şi seniori.

Printre reprezentanţii ţării noastre s-a aflat si sectia de karate shotokan a CSU Brasov care dupa finalul celor 3 zile de concurs a bifat podiumul mondial de 12 ori ( 1 aur , 3 argint ,8 bronz ) .

"Sunt adversari foarte puternici din Bulgaria, Moldova, chiar şi din România. Am întâlnit...

Sportivii, antrenorii și spectatorii din Brazilia, Argentina, Sri Lanka, Africa de Sud, Egipt și SUA și-au făcut drumul spre arena de gheață a orașului pentru Campionatului Mondial al Uniunii Mondiale a Karate-Do (WUKF) 2018.

Evenimentul s-a desfășurat până duminică, primind 2.280 de concurenți de toate vârstele și 230 de antrenori.

Patinatorul de gheață transformat in sala de sport a fost plin de strigăte și de înverșunări, în timp ce sportivii s-au confruntat în luptă, cum ar fi kata, kumite și evenimentele de echipă.

Roy O'Kane de la Dundee, președintele clubului gazdă Kanzen Karate, a declarat că concursul a atras "cei mai buni sportivi de karate din lume".
El a adăugat: "Avem...

United World Karate si Federatia Romana de Karate WUKF a organizat in perioada 20-22 aprilie 2018 prima editie a Campionatelor Balcanice de Karate , general si traditional . Evenimentul s-a desfasurat in Targoviste la sala Polivalenta si a strans pe durata celor 3 zile de concurs 800 sportivi din 7 tari balcanice . Sub atenta supraveghere a dl. Prof.dr. Liviu Crisan , presedintele federatiei mondiale de Karate WUKF si a dl. Prof.dr.Vladimir Iorga presedintele ETKF , cei 800 sportivi s-au intrecut pentru medaliile balcanice la probele de kata si kumite individual si kata si kumite echipe .

CS Karate JKA Romania a deplasat la acest eveniment sectia de karate shotokan a CSU Brasov coordonata...

Sportivii de la CS Karate JKA Romania , sectia de karate shotokan a CSU Brasov şi-au demonstrat încă o dată valoarea la o competiţie internaţională de mare anvergură, întorcându-se cu titluri şi medalii de la Campionatul European de Karate SKDUN şi de la Cupa Europeană SKDUN . Intrecerile s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 13 – 15 aprilie, la Dobrowa Gornicza în Polonia.

CS Karate JKA Romania , sectia de karate shotokan a CSU Brasov a participat cu 16 reprezentanţi la competiţia europeană din Polonia, la care s-au aliniat la start peste 900 de sportivi. Primii au intrat în competiţie gradele inferioare, în ziua de vineri, iar campionii brasoveni şi-au depăşit...

In perioada 30 noiembrie – 03 decembrie, sportivii de la sectia de karate shotokan a CSU Brasov au participat la Campionatul Mondial de Karate UWK, organizat in localitatea Montecatini – Italia si care a adunat la start 2300 sportivi din 44 de tari. Competitia a fost organizata sub egida United World Karate, federatia mondiala care reuneste karate-ul sub 3 ramuri : traditional, general si contact.  Sportivii brasoveni  Bacalu Andrei , Seitz Adina , Puiu Alexandru , Poteras Luca , Dragoi Ion , Arosoae Daria  – componenti ai lotului national – au reprezentat cu brio tara noastra si au obtinut 3 medalii de aur, 5 medalii de argint si  2 medalii de bronz.  Fiind o...

Sportivii de la secţia de karate de la Clubul Sportiv ”Universitar Brasov” au dat din nou dovada abnegaţiei şi talent prin rezultatele deosebite pe care le-au obţinut de curând la o competiţie sportivă de profil. Este vorba despre Campionatul Mondial si Cupa Mondiala de Karate SKDUN, care s-a desfăşurat în perioada 4-8 octombrie 2017 în Eger, Ungaria. La această ediţie a Campionatului Mondial de Karate au participat aproximativ 900 de sportivi din 30 de țări, dintre care 13 sportivi de la Secția de karate shotokan din Brasov, antrenaţi de sensei Chiru Dragos 4 dan. În cadrul competiției din acest an, Stoica Robert s-a impus la kohai castigand medalia de aur la proba de kumite copii 6-4 kyu...